Jednom davno, u prelepoj bašti punoj cveća, živela je mala bubamara. Bila je to vesela bubamara koja je svakodnevno letela od cveta do cveta i uživala u sunčanom danu.

Ali jednog dana, bubamara je počela da primećuje da nešto nije u redu. Cveće u bašti nije bilo tako živopisno kao pre, a životinje koje su živele u bašti bile su tužne i nezadovoljne. Bubamara je osetila da je neophodno nešto učini kako bi se bašta ponovo probudila i postala srećna.

Tada je bubamara odlučila da postane glasnogovornik za sve životinje u bašti. Otišla je kod starog miša, najmudrijeg stanovnika bašte, i pitala ga šta može da uradi da bi povratila sreću i radost u baštu.

Stari miš joj je rekao da postoji legendarna bubamara koja ima moć da donese sreću u baštu. Ta bubamara je imala crne tačke na svom krilu koje su činile čuda. Svako ko bi ugledao tu bubamaru, odmah bi osetio sreću i radost u srcu.

Bubamara je odlučila da traži tu legendarnu bubamaru kako bi donela sreću u baštu. Letela je danima, obilazila je sve cvetove i biljke u potrazi za tom posebnom bubamarom. Ali, čini se da je ta bubamara bila veoma retka i nije bilo lako pronaći je.

Jednog dana, dok je letela preko livade, bubamara je ugledala prekrasno cveće koje je bilo prekriveno jarko crvenim bobicama. Odlučila je da sleti na to cveće i uživa u njegovoj lepoti. Kada je sletela, ugledala je tu legendarnu bubamaru! Imala je crne tačke na svom krilu baš kao što je stari miš opisao.

Bubamara se obradovala i zamolila tu bubamaru da dođe u baštu i pomogne joj da povrati sreću i radost. Legendarna bubamara se složila i odletela sa bubamarama do bašte.

Kada su stigli, sve životinje su osetile nešto neverovatno. Sreća i radost su se vratile u baštu. Cveće je ponovo procvetalo, a životinje su bile srećne i zadovoljne.

Od tog dana, legendarne bubamare su dolazile u baštu svake godine u isto vreme, donoseći sreću i radost u živote svih stanovnika bašte.

I tako, mala bubamara koja je tražila legendarnu bubamaru uspela je da donese sreću u baštu i postala je heroj među životinjama. Svi su se divili njenom hrabrom poduhvatu da pronađe tu posebnu bubamaru i da povrati sreću u baštu.

Bubamara je postala glasnogovornik svih životinja u bašti. Svaki put kada bi nešto bilo nezadovoljavajuće ili tužno, ona bi razgovarala sa starijim životinjama i pokušavala da pronađe način da se stvari poboljšaju.

Sve životinje su je poštovale i volele, a ona je bila srećna znajući da je uspela da donese sreću i radost u baštu.

Mala bubamara je naučila da se hrabrost i upornost uvek isplate, te da svako može da donese pozitivne promene ukoliko se potrudi i veruje u sebe.